Barebow

Posted in Bogen

Bouw

Een Recurve boog, zowel een moderne metalen boog met losse latten, als een jachtboog die meestal uit één stuk hout is gemaakt.  De Engelse term Barebow betekent 'kale boog.  Bij Barebow spreekt het woord voor zich, en worden er geen hulpmiddelen, zoals een vizier en stabelisatie gebruikt. Met deze manier van schieten wordt er langs de pijl gekeken en zo op het doel gemikt.

Op de werparmen wordt een pees gespannen. Op het middenstuk is een pijlsteun bevestigd om de pijl op te leggen. En vaak ook een 'button'. De 'button' zorgt ervoor dat de pijl bij het lossen zo recht mogelijk van de boog komt.

Hulpmiddelen

De schutter heeft geen vizier of iets dergelijks. Hij gebruikt de pijlpunt om te richten door deze op het doel te richten.
De hoogte waar de pijl terechtkomt kan de schutter door het plaatsen van de hand onder de pijl op de pees regelen. Hoe lager de schutter de hand op de pees plaatst hoe lager de pijl in het doel zal inslaan. Hoe hoger de schutter zijn hand op de pees zet hoe hoger de pijl terechtkomt. De hand zal echter wel altijd onder de pijl op de pees gezet worden.

Boogsport

Deze boog komt het vaakst voor in de disciplines Field en 3D.